ΜΕΝΟΥ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Κοινωνικές Επιστήμες

"Το ερωτηματολόγιο ήταν τόσο σχολαστικό, που μου ζητούσε να δώσω λεπτομέρειες, όπως, π.χ., την ημερομηνία του γάμου μου, το πατρώνυμο της μητέρας μου κ.ά. Αλλά αυτό το λεπτομερές ερωτηματολόγιο δεν περιελάμβανε την κύρια, τη βασική ερώτηση, δηλαδή ποιες ήταν οι συνθήκες που έδωσαν τη δυνατότητα σε μ..
6,97€
Χωρίς ΦΠΑ:6,58€
Η τρέχουσα πανδημία εμφανίστηκε ως ένα ακόμα, αλλά περίοπτο, επεισόδιο στο πανόραμα των κρίσεων αυτού του κόσμου. Σε επίπεδο ρητορικής γίναμε μάρτυρες δραματικών διαγγελμάτων από αρχηγούς κρατών και υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα που παρομοίαζαν ευθέως την εν λόγω «υγειονομική κρίση» με «πόλεμο με έναν..
6,36€
Χωρίς ΦΠΑ:6,00€
Ο Γεώργιος Κάρτερ, απετέλεσε ένα από τα επίλεκτα στελέχη τεχνοκρατών και επιστημόνων που επιστρατεύτηκαν από τις κυβερνήσεις του Γ. Παπαδοπούλου στην προσπάθεια τελευταίου να αναθέσει την ανασύνταξη της χώρας σε διακεκριμένους εκφραστές του ανανεωτικού πνεύματος της πολεμικής γενιάς του 1940-1949 πο..
19,08€
Χωρίς ΦΠΑ:18,00€
Το παρόν διδακτικό εγχειρίδιο βασίζεται στην επικοινωνιακή μέθοδο και απευθύνεται σε σπουδαστές της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας τόσο σε αρχάριο (Α1-Α2) όσο και σε πιο προχωρημένο επίπεδο (Β1-Β2). Παράλληλα αποτελεί ένα αξιόπιστο βοήθημα για κάθε διδάσκοντα, καθώς παρουσιάζει ποικίλες δημιουρ..
18,00€
Χωρίς ΦΠΑ:16,98€
Το βιβλίο του Φουκουγιάμα «Ταυτότητα» αποτελεί ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για την κατανόηση των προκλήσεων που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες οι κοινωνίες στον Δυτικό κόσμο αλλά και παγκοσμίως – ένα αιχμηρό όσο και διαχρονικό κείμενο για την ανάγκη σφυρηλάτησης μιας οικουμενικής κατανόησης της ανθρώπιν..
18,02€
Χωρίς ΦΠΑ:17,00€
Το πέμπτο βιβλίου του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά, Δικηγόρου Παρ' Αρείω Πάγω, εκδόσεις Αρναούτης, με τίτλο Έθνος και Πατρίδα κατά την Συνταγματική Έννομη Τάξη, πραγματεύεται τις ως άνω έννοιες ως θεμελιώδη αγαθά Συνταγματικώς κατοχυρωμένα, τα οποία συγκροτούν την εθνική μας ιδιοπροσωπία.Η οντολογική δι..
19,00€
Χωρίς ΦΠΑ:17,92€
Ένας αγωνιστής του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος διηγείται...Από και για τη Θεσσαλονίκη των αγώνων...Μια πορεία που χαράχτηκε από τη σύγχρονη ιστορία των αγώνων του λαού µας. Γεννήθηκε στο χωριό Άµπελοι της Νιγρίτας Σερρών. Από µικρός έζησε µαζί µε τους αντάρτες του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠ..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Κατασκευαστής: ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΟΛΥΜΠΙΑ
Οι εκπαιδευτικές αφίσες της ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ αποτελούν μια δημιουργική πρόταση μάθησης και ψυχαγωγίας. Τα παιδιά "βλέποντας και διαβάζοντας δυνατά" μαθαίνουν ευχάριστα, ενώ παράλληλα εκπαιδευτικοί και γονείς αναπτύσσουν μαζί τους γόνιμο διάλογο, καθιστώντας τη μάθηση παιχνίδι και ψυχαγωγία!..
3,50€
Χωρίς ΦΠΑ:2,82€
Κεραυνός και ράγισμα στην καρδιά. Ο μεγάλος έρωτας, τα ιλιγγιώδη ύψη, η συντριβή στα βάθη... 191 υπέροχα αποσπάσματα για το συναίσθημα που μεταμορφώνει τη ζωή μας. Ένα μονάκριβο δώρο...
8,66€
Χωρίς ΦΠΑ:8,17€
Το Κυπριακό έχει πολλαπλές εξιστορήσεις και ερμηνείες, ίσως όσες και οι αφηγητές του. Φαινομενικώς απλά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα: "Πότε ξεκίνησε το Κυπριακό;" ή "Ποιες είναι οι αιτίες του Κυπριακού προβλήματος;", δεν επιδέχονται εύκολες απαντήσεις. Με το πέρασμα των δεκαετιών, το ζήτημα αυτό α..
8,48€
Χωρίς ΦΠΑ:8,00€
Με το τρίτο τεύχος του έργου του "10 και μια δεκαετίες πολιτικών διαιρέσεων", ο καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος μελετάει την κρίσιμη δεκαετία του 1930, η οποία σε μεγάλο βαθμό προδιέγραψε και τις μετέπειτα εξελίξεις.Από το ξεκίνημα της φάνηκε πως η προσπάθεια, η οποία είχε γίνει το δεύτερο μισό της..
6,00€
Χωρίς ΦΠΑ:5,66€
Με ακόμη ανοικτές τις πληγές ενός πολυαίμακτου Εμφύλιου... Με ζωντανά τα πάθη, που κληροδοτήθηκαν από την πρόσφατη περίοδο και διαιρούσαν όλες τις πολιτικές οικογένειες... Με το κομματικό σύστημα της χώρας, κατά τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια, κυριολεκτικά κονιορτοποιημένο, αφού αναρίθμητα πολιτικά σχ..
6,00€
Χωρίς ΦΠΑ:5,66€
Εμφάνιση 1 έως 12 από 2907 (243 Σελ.)