ΜΕΝΟΥ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Γλώσσα

Το πόνημα αυτό είναι η επίμονη προσπάθεια της συγγραφέως Παναγιώτας Παπαδημητρίου, διδάκτορα Γλωσσολογίας του Αριστοτελείου Παν. Θεσσαλονίκης, να φωτίσει τη διαδικασία συγγραφής πτυχιακών εργασιών από προπτυχιακούς φοιτητές. Πιο συγκεκριμένα, το αντικείμενο της έρευνας, όπως το οριοθετεί η συγγραφέα..
8,08€
Χωρίς ΦΠΑ:7,62€
Τα κείμενα του βιβλίου μαρτυρούν έναν δεκάχρονο και πλέον (1957-1969) σταθερό προβληματισμό του Ρολάν Μπαρτ για το ένδυμα, γι' αυτό το, όπως πίστευε, ολικό κοινωνικό φαινόμενο. Προβληματισμός που θα κορυφωθεί, άλλωστε, με τη λαμπρή σημειολογική ανάλυση του βιβλίου του "Σύστημα της μόδας" (1967). Εκκ..
13,37€
Χωρίς ΦΠΑ:10,78€
- 40 επιλεγμένα κείμενα: Αισχίνης, Ανδοκίδης, Αντιφών, Δημοσθένης, Θουκυδίδης, Ισαίος, Ισοκράτης, Λυκούργος, Λυσίας, Ξενοφών, Πλάτων, Πλούταρχος, Υπερείδης_x000D_ - Απλή και αναλυτική περιγραφή βασικών συντακτικών φαινομένων με παραδείγματα_x000D_ - Κείμενα - Εισαγωγικά σημειώματα - Μετάφραση_x000D_..
17,16€
Χωρίς ΦΠΑ:16,19€
Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, από τον Ροβινσώνα Κρούσο ως τον Αλ Καπόνε, στη σειρά..
9,59€
Χωρίς ΦΠΑ:9,05€
Το βιβλίο αυτό ολοκληρώνει έναν κύκλο που ξεκίνησε με το "Χρηστικό Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής" (Καλλιόπη Βέβα) και συνεχίστηκε με τη Γραμματική - Ασκήσεις Γραμματικής της Αρχαίας Ελληνικής (Καλλιόπη Βέβα, Θεοδοσία Θεοχάρη) και το Λεξικό Ρημάτων Αρχαίας Ελληνικής (Καλλιόπη Βέβα, Αθανάσιος Κολια..
20,95€
Χωρίς ΦΠΑ:19,77€
- Πώς προήλθε η εμβληματική φράση των Ολυμπιακών αγώνων citius, altius, fortius; - Ποιος σπουδαίος κλασικός ποιητής των Λατίνων μάς άφησε κληρονομιά το ρητό "νους υγιής εν σώματι υγιεί"; - Τι σημαίνει casus belli, de profundis, sui generis, persona non grata και πολλές άλλες φράσεις που ακούμε και..
11,38€
Χωρίς ΦΠΑ:10,74€
Εμφάνιση 1 έως 12 από 542 (46 Σελ.)