ΜΕΝΟΥ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Λογοτεχνία

Η γερόντισσα Γαβριηλία γεννήθηκε στις 2/15 Οκτωβρίου του 1897 στην Κωνσταντινούπολη. Ως μαθήτρια φοίτησε στο Ζάππειο παρθεναγωγείο, έμαθε αρκετές ξένες γλώσσες, ενώ πήρε και μαθήματα μουσικής και πιάνου. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών η οικογένειά της θα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και θα σπουδάσει ..
6,36€
Χωρίς ΦΠΑ:6,00€
Η "Διήγησις των Τετραπόδων Ζώων" και ο "Πουλολόγος" είναι έμμετρες δημώδεις ιστορίες με ήρωες ζώα και πτηνά, που γράφτηκαν πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη τον 14ο αιώνα, από ανώνυμους ποιητές. _x000D_ _x000D_ Στη "Διήγηση", οι προσπάθειες του βασιλιά Λέοντα να επιτύχει συμφωνία ειρήνης μεταξύ των φ..
27,85€
Χωρίς ΦΠΑ:22,46€
Η αγγλοαμερικανική αεροπορική εκστρατεία εναντίον της κατεχόμενης από τον Χίτλερ Ευρώπης, και πρωτίστως εναντίον της ίδιας της Γερμανίας, δεν είχε προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία. Περισσότερες από 4 εκατομμύρια πολεμικές έξοδοι αεροσκαφών -κυρίως στρατηγικών βομβαρδιστικών- και 2,7 εκατομμύρια τό..
6,57€
Χωρίς ΦΠΑ:6,20€
"Ο Σεφέρης εκεί, άλλοτε σκοτεινός, άλλοτε ευανάγνωστος διέτρεχε τα χρόνια, πιο πολύ στα δύσκολα, πιο αραιά στα εύκολα, σύντροφος στα κουπιά. Πάντοτε όμως, ένας οικείος άγνωστος. Πώς θα ήταν, αναρωτήθηκα, αν άνοιγα μια κουβέντα μαζί του; Να του ζητήσω να μας πει για τη Σμύρνη, το φευγιό για την Αθήνα..
10,03€
Χωρίς ΦΠΑ:8,09€
Με την "Λυσιστράτη" κερδίζεται ο αγών ανάμεσα στην Ιστορία και την Ποίηση με νικητή την δεύτερη, και η νίκη αυτή λέει και σημαίνει ότι, αν και ανακυκλώνεται ο κύκλος του αίματος και της βλακείας -η αιώνια επιστροφή του ΄Ιδιου-, με την Ποίηση ο κύκλος αυτός δέχεται μία συγκλονιστική κρούση, και παρόλ..
10,58€
Χωρίς ΦΠΑ:8,54€
Η συλλογή που κρατάτε στα χέρια σας περιλαµβάνει τα ολιγόλεκτα διηγήµατα του "φτωχού άγιου των γραµµάτων" µας ταξινοµηµένα χρονολογικά. Διαβάζονται λόγω του µεγέθους τους, εύκολα και γρήγορα από µικρούς και µεγάλους, είτε µυηµένους στο έργο και την πολυκύµαντη γλώσσα του είτε όχι. Όσοι δεν έχουν εντ..
9,52€
Χωρίς ΦΠΑ:8,98€
Oι Πέρσες πλησιάζουν στην αττική γη και η Αθήνα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες. Ο ηµεροδρόµος Φειδιππίδης λαµβάνει εντολή να τρέξει έως τη Σπάρτη και να επιστρέψει σε περίπου τρεις µέρες στον Μαραθώνα σε µια απόσταση πεντακοσίων σαράντα χιλιοµέτρων. Παίρνει µέρος στη µάχη και κατόπιν ..
14,29€
Χωρίς ΦΠΑ:13,48€
Σκέπτομαι _x000D_ φίλοι που είστε όλοι εσείς μαζί μας απόψε εδώ _x000D_ σκέπτομαι το ρήμα επισκέπτομαι _x000D_ Ο Οιδίπους έρχεται εδώ επισκέπτης _x000D_ Επισκέπτεται τον τάφο του _x000D_ Αυτόν σκέπτεται Σκέπτεται και επισκέπτεται τον τάφο του _x000D_ Τον επισκέπτεται όχι σαν φίλος αλλά σαν ξένος _x..
10,54€
Χωρίς ΦΠΑ:8,50€
"Όλοι οι καλοί χωράνε..." απαντάμε στους φίλους και τους γνωστούς μας, όταν συχνά μας ρωτούν (άλλοτε καλοπροαίρετα κι άλλοτε όχι), πόσες γάτες έχουμε στο σπίτι... _x000D_ _x000D_ "Όλοι οι καλοί χωράμε...", σε ένα μεγάλο διαμέρισμα, όπου ο καθένας έχει το χώρο του αλλά είμαστε και μαζί γιατί... είμασ..
7,62€
Χωρίς ΦΠΑ:7,19€
"Αλλά προσέχετε, παρακαλώ, ακριβώς τοις λεγομένοις. Ει γαρ και ο πόνος ημέτερος, αλλά το κέρδος υμέτερον, μάλλον δε κοινόν. Τι δε λέγω ο πόνος ημέτερος; Ουχί· αλλά της τον Θεού χάριτος εστίν η δωρεά._x000D_ Μετά προσοχής τοίνυν υποδεχώμεθα και ημείς τα παρά του Θεού δωρούμενα, ίνα κερδάναντες τι εις..
27,54€
Χωρίς ΦΠΑ:22,21€
Tο μικρό αυτό πόνημα προσπαθεί να συμβάλλει στην μελέτη της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων στην διάρκεια της κατοχής και πώς η ευαίσθητη ματιά του Γιώργου Κοτζιούλα την συνέλαβε και προσπάθησε να την κοινοποιήσει στο δύσκολο, όσο και παρθένο, κοινό των ανταρτών και των ελεύθερων χωριών της Ηπείρου το ..
7,62€
Χωρίς ΦΠΑ:7,19€
Εμφάνιση 1 έως 12 από 14327 (1194 Σελ.)